Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Austvågøy
Hadsel
Nordland
Fantastisk topp..
(Skrevet av Inger Lise 17.07.2009)

Tur foretatt: Juli 2009. Andre på toppen: Otto, Sea, Torbjørn

Torsdag 16.07.09
Basecamp og samling i Svolvær. Tirsdag fikk vi tatt en tur opp til Svolvær geita hvor vi satt og kikket på de som hoppet mellom de luftige hornene. Var også på Fløya 590m og Djevelporten..
På ettermiddagen traff vi Torbjørn fra Oppdal og en fjell-sjuk kar fra Snåsa-Sea..! Torbjørn har vært på toppen før med JoSo.
Dagen startet med tåke på de høyeste toppene. Vi bestemte oss for å ta toppen lell.
Parkerte noen hundre meter sør for avkjørsel mot Liland. Gikk rett over haugen hvor det står en mast.
Her starter oppoverbakken etter delvis sti i starten.,. Ganske lettgått til tross for mange høydemeter. Torbjørn kunne ruta, så det var bare å henge seg på for oss tre.
Underveis fikk vi grei innføring om forplantningslære og andre gode tips om naturen fra Oppdalingen.......
Fulgte stien på sørsiden av ryggen. Gikk inn i bekkdalen som fører rett opp i skaret mot første varde. Her lå det ganske mye snø som var for hard til at vi kunne gå på den. Stegjern lå i bilen. La oss på venstre side av bekkdalen og kom oss " ganske " greit over svaeene, men kun når det er tørt.
Tåka kom og gikk mens vi nærmet oss toppen. Ble ganske forbauset over det store platået som første varde står på. Kunne skimte Trollfjorden langt under oss før tåka igjen hindret utsikten.
Videre mot varde nr 2 og høyeste punkt. Kom oss ned i det trange skaret og rundt foten av hovedtoppen på høyre side. Sea og Otto klatret først opp til varden, mens Torbjørn la ut tau til meg. Veldig behagelig..
Varden ligger utrolig luftig, men lykken var stor der vi skålte med en bitte-liten Balder. Her må man holde tunga rett i munnen. Tok noen tåkebilder før vi rappelerte ned av toppen. Det var greit å følge sporloggen på GPS for å finne rett vei inn i bekkdalen. Planen var å legge ut tau ned svaeene, men snøen hadde myknet såpass at vi tok sjansen på å følge snørenna ned. Spennende, men sparte oss mye tid.
Det ble mye fliring på denne turen. Torbjørn og Sea var i storform.
Så kjørte vi tilbake til Svolvær med festmiddag på " DU VERDEN ". ( blåskjell..kveite og kalv )
Totalt 1140 høydemeter. Tid. Ca 7 timer med en laaang pause på toppen. HIT SKAL VI IGJEN..


Tilbake til Austvågøy
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset