Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Senja
Berg
Troms
Senja - sommeren 2009
(Skrevet av Anneli 13.07.2009)

Tur foretatt: Juli 2009. Andre på toppen: Bernhard

Tåke i Hamn denne dagen, men etter den nye tunnelen (2005) mot Senjahopen lå landskapet badet i sol! På parkeringsplassen ved Svarthola traff vi Henning Simonsen som var lokalkjent og hadde hytte oppe ved Svartholvatnet. Fulgte med ham opp gjennom den godt merkede ura og fikk låne GPS, for tåka la seg brått som en ring rundt toppen. Trasket i lett terreng opp lia mot Breidtindvatnet. Holdt dessverre, OG mot anbefaling, til høyre for vannet. Fremkommelig, men dumt. Nedenfra synes toppen å ligge rett opp fra veien, men her oppe fremstår fjellet som en bred rygg og hovedtoppen ligger altså til høyre. Ble fortalt at mange har gått på feil topp. Gikk til foten av hovedtoppen og fant igjen stien som går oppover ryggen. Ryggen er smal, og en smule klyving må til. Brukte både krefter og energi på å finne framkommelig vei, for her oppe ville vi helst ikke gå oss fast. Stien hadde hittil vært både tydelig og merket, og vi skulle gjerne sett noen piler malt på fjellet her oppe, så vi kunne visst hvilken kant man skulle satse mot. Den desidert luftigste toppen hittil i min jakt på kommunetopper, og den krever både stødig fot og gode hender - men en fantastisk topp!!

Vel oppe følte ingen av oss noe særlig behov for å utforske varden med tanke på turbok... Rask fotosession, kremet kvikklunsj og en titt rundt fra den noe større hylla til høyre for toppunktet før vi stilket oss ned igjen. Pers er for øvrig 1,5(!)t, satt av en tidligere toppidrettsutøver, på denne turen, ble vi fortalt.

Dette er et utrolig vakkert fjellområde, og den ene utsikten overgår den andre. Henning stilte opp med kaffe og gode hyttenaboer da vi kom ned. På den første svartmalte bua ved vatnet henger det for øvrig en grønn postkasse med turbok i for alle som bestiger Breidtind. Ta turen innom!

Drøyt 4t t/r + kaffekos.


Tilbake til Senja
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset