Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Storfjellet
Røst
Nordland
Øyhopping ytterst mot havgapet
(Skrevet av Uglefisk 09.06.2009)

Tur foretatt: Juni 2009. Andre på toppen: Inger Lise, JoSo, Otto

08.06.06
Dag 1: Vi samlet troppene i Bodø og dro alle 4 til Røst med Widerøes morgenavgang. På Røstlandet tok vi taxi til Havly og Bryggehotellet der vi leide en 17 fots åpen båt. I det fine været ble det mye øyhopping denne dagen. Først gikk vi på Vedøya fra nordsiden, deretter Storfjellet fra sørsiden. Opp til varden gikk vi vest for Austerdalen mens returen gikk øst for Austerdalen. Reisen videre gikk til Skomvær og på vei tilbake til Røstlandet var vi også oppom Hærnyken, Trenyken og den kjempestore hula kalt Helvete nord for øya Trenyken. Juni er riktig tidspunkt for å oppleve fuglelivet. Store mengder med sjøfugl og yrende liv i fuglefjellene. Lundefuglen hekker nå i alle lier og spesielt tallrik var den på Hærnyken der det også blir bygd en forskningshytte nettopp med Lundefuglen som fokus.
Tilbake på Røst Bryggehotell ble det en helaften med middag og hyggelig selskap med Idun og Frode som Otto og Inger Lise ble kjent med for 2 år siden. Utrolig heldig med vær og forhold derfor flere øyer.
Dag 2: Dette ble en roligere dag. Besøkte de 2 siste øyene over 100 meter.. Først tok vi båten ut til Stavøya og den bratte toppen Staven. Etterpå en rolig stund i solveggen midt på dagen, deretter et besøk på Ellevsnyken som ligger sør for Storfjellet. Her var det overraskende mye fugleliv og vi fant reir med egg fra fugleartene ærfugl, alke og toppskarv. Lundefugleggene er ikke lett å finne i de lange gangene, men vi vet de er der. Det er ellers mye havørn i området.
Dette ble 2 knallfine dager ytterst i havgapet.Tilbake til Storfjellet
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset