Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Yttervikna
Vikna
Nord-Trøndelag
Ferie i Nord-Trøndelag
(Skrevet av Sea 23.07.2008)

Tur foretatt: Juli 2008.

20.07.2008

GRØNKLEPPEN
Kjørte av Rv17 til Høylandet forbi en masse "halvdøde sauer som sov ut lørdagsrusen på asfalten" og inn mot Bjørlia, nord for Øyevatnet. Parkerte ved Fiskåa og gikk rett vest opp til fortoppen med varde og deretter mot toppvarden, ca 2 km herfra. En kort regnskur plaska ned da jeg kom til toppvarden, men berga bak denne. Den lokale skura var over på 5 min. Tilbake litt lenger nord. Fant ei hylle mellom alle de glatte svaene etter regnet.

ROMSSKÅLA
Videre nordover Rv17 og Rv771 mot Leka. Kjørte inn mot Granli og en åkerveg helt til endes. Herfra en sti som forsvinner oppover bratta. Ble litt klyving med tusenvis av irriterende småfluer på slep opp til toppvarden. Storslagen utsikt til Vega, Heilhornet og Leka, samt hutigruta som kom skliende langs fjorden under blå himmel og sol. Gikk ned langs vestryggen, som var bedre. Rart det ikke er en skikkelig merket sti opp til denne fine toppen. Så en masse stier som gikk på kryss og tvers.

VATTAFJELLET
Deretter tilbake til Rv802 og videre sørvestover Rv771 og Rv770 over til Vikna og til Austafjord. Parkerte ved vegen til Sæternes og fulgte delvis sti. Ble litt klyving opp skrenten her også. Flott kveldssol over Nord Trøndelags laveste kommunetopp, men samme mengde irriterende småfluer.

Ble faktisk over 16 km og 1600 hm (mye opp og ned) på denne dagen, men antall km i bil ble lengre enn langt da jeg mistet siste ferje over til Salsbruket ...
Fikk med meg 6 elger, rev, ryper og orrfulg på turen.


Tilbake til Yttervikna
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset