Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Nøtterøy
Nøtterøy
Vestfold
5 siste Vestfoldtopper
(Skrevet av Sea 15.07.2008)

Tur foretatt: Juli 2008.

05.07.2008

VINDFJELL
Tok av fra E18 på Rv32 mot Skien. Rett etter kommunegrensa mellom Lardal og Siljan, tok jeg bomvegen mot Breivann (50,-). Kom lenger inn her enn jeg trodde og kunne parkere rett under toppen i enden av vegen. Fulgte igjengrodd skogsveg oppover bratta, til STOR og fin varde på toppen. Så begynte Tor å hamre og jeg var ganske våt før jeg var nede ved bilen igjen.

BERGANVARDEN
Deretter Rv40 østover til Bergan, hvor jeg kjørte forbi Skobba og opp til bommen. Bommen var åpen, men skilt sa den låses uten varsel og tok ikke sjansen på å kjøre inn. Parkerte ved bommen og syklet opp til skogsveg tar av til venstre. Fulgte først rødmerket sti, men mistet denne og kom litt for langt opp slik at det ble noe klyving på svaene opp til toppen. Storslagen utsikt fra denne buldretoppen. Fulgte stien ned og det var egentlig OK, siden det var litt vått og glatt for klyving nedover.

HJERTÅS
Videre mot Sandefjord via Rv40 og Rv304 og inn Lingelemvegen, hvor jeg parkerte i ei lomme på andre sida av bomvegen. Fulgte den røde plastslangen opp til lysmasta med postkassen. Tror toppen til sørøst er litt høyere ...

HERKELÅS
Deretter E18 nordover og Rv308 sørover mot Tjøme. Tok av mot Engø gård og deretter en lokalveg inn venstre rett under toppen. Gikk på GPS rett opp gjennom skogen og opp til den lille varden sør for topp-punktet. Steinrøysa ved postkassa er nok høyest. Fulgte stien ned igjen.

VETAN
Tilslutt nordover langs Rv308 og inn lokalvegen mot Vetan. Siden dette ble siste topp i Vestfold kunne jeg nesten ikke kjøre opp. Parkerte ved P-plassen og gikk rett opp gjennom skogen til gjerdet og porten. Vurderte å klyve over gjerdet for å komme inn på toppunktet, men ... droppet det. Tok bilde av solnedgangen gjennom gjerdet istedet. Samme veg ned igjen.

Totalt ble det 27,4 km og 1238 hm på dette siste raid i Vestfold.


Tilbake til Nøtterøy
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset