Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Vestvågøya
Vestvågøy
Nordland
Lofotenferie - topp 2
(Skrevet av mob 15.07.2008)

Tur foretatt: Juli 2008.

Kathrine og jeg hadde sabla flaks med været i Lofoten i denne lenge planlagte sommerferien vår. Basen var i Kabelvåg og topp 1 måtte bli mektige Vågakallen. Den er dessverre ikke en kommunetopp, men kanskje den fineste av alle de 5 toppene vi besteg i kremværet.

Vår topp 2 derimot ble Himmeltind. Vi kjørte først en tur til Reine med resten av familien min og på hjemturen før Leknes svingte vi av mot Uttakleiv og Haukland. Vi parkerte ved Hauklandsstranda (kåret til Norges fineste av god grunn) og tok noen fine bilder. Så gikk vi derfra opp til den bomstengte NATO-veien et par hundre meter. På venstre side går en gammel kjerrevei over til Uttakleiv. Vi fulgte den oppover lia til det flatet ut. Vi fikk en liten dam på høyre side og rett etter den går en sti oppover gjennom den bratte Durmålsdalen og mot Himmeltind sør.

Var god sti hele veien og utsikten over sandstrender og Uttakleiv ble utbrodert med mektige fjell og hav så langt øyet kunne se. Vel oppe på Himmeltind sør måtte man jo innrømme at nordtoppen med NATO-satelitten dessverre var høyest. Så vi måtte bort dit også. De fleste stopper tydeligvis på sørtoppen, så ingen sti til den stygge nordtoppen. Men greit å gå ura til topps. Om ikke toppen var fin var utsikten formidabel i alle retninger derfra.

Samme vei ned. Tok en bacalao og et par kalde øl på Præstengbrygga i Kabelvåg som belønning etterpå.


Tilbake til Vestvågøya
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset