Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Vestvågøya
Vestvågøy
Nordland
En svipptur til Lofoten
(Skrevet av JoSo 12.06.2008)

Tur foretatt: Juni 2008. Andre på toppen: Inger Lise, Otto

12.6.08. Vi tok ferga Melbu-Fiskebøl, passerte Svolvær og kjørte til Leknes. Vikingemuseet LOFOTR ble betraktet spesielt godt da vi passerte. JoSo var i sin tid med på konstruksjonen av dette byggverket (1994-97). Vi tok av hovedveien (E10) mot Utakleiv og parkerte der anleggsveien mot Himmeltindan startet like før tunnelåpningen. Gikk ca 300 meter langs denne veien og skrådde så til venstre opp lia etter den gamle ferdselsveien over høyden mot Utakleiv. Denne veien var i bruk før kystveien og etterhvert tunnelen til Utakleiv ble tatt i bruk.
En grei sti gikk videre opp Durmålsdalen til fortoppen til Himmeltindan. Herfra var radaren på toppunktet av nordre Himmeltind godt synlig. Stien gikk videre til søndre Himmeltind (931 moh). Mellom denne og nordre Himmeltind (964 moh) lå enda mye snø, så her ble det vassing i våt og delvis bratt vårsnø et stykke.
På hovedtoppen på 964 moh stod en radar og snurret samt advarselskilt & delvis stengsel som beskriver strålefare nær radaren. Vi unnlot derfor å gå helt inntil snurregreia og installasjonene på toppen. Vi returnerte til varden på søndre topp og skrev oss inn i boka som lå i et kobberskrin.
Utsikten fra toppene her oppe var nydelig mot både tinderekker, badestrender, idylliske steder og gårdsbruk på flatlandet nedenfor. Retur samme vei. Tid totalt: 3 timer t/r.
Også med på turen: Inger Lise og Otto.


Tilbake til Vestvågøya
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset