Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Nonstinden
543 m
Litlmolla
Vågan
Nordland
Knallfin øytopp...
(Skrevet av Otto 10.07.2011)

Tur foretatt: Juli 2011. Andre på toppen: Inger Lise

Lørdag 9 juli 2011.
Kom fra øyhopping i Vesterålen til Lofoten. Godværet er med oss som vanlig i nord. Lørdag morgen kjørte vi til fergen som skulle frakte oss til Skrova. Her ventet Geir Rune med sekken full av klatreutstyr. Han har vært på Svolværgeita over 300 ganger pluss en gang med Otto på Stjernetind.Vi ankom Skrova etter en halvtimes båttur. På kaia ventet Harald med båten. Dette er en hyggelig kar som i fjor skysset oss både til Store og Lillemolla. Spenningen til dette fjellet har vært stor hos alle fire i hele vinter. Dette skulle være en topp som hadde få bestigninger og muligens krevde klatring.
La til kai på Grundstad hvor det ligger to hus. Her var det for mange år siden flere fastboene med skole osv. Vi gjorde som i fjor, gikk opp renna ved Risen. Denne gangen dreide vi mot øst helt øverst rett under høyde 519 moh. Her kom vi opp på den flotte ryggtraversen som fører til Nonstinden. Vi fikk et fantastisk skue mot Vågakallen, Skrova, Svolvær og Storemolla. Sist vi var her gikk vi på Hellandsgeita og Sprangtinden.
Ryggen var mosekledd hele turen. Noen små hindringer var det, men klatreutstyret fikk ligge i sekken hele dagen. Det er lett klyving opp den luftige toppeggen som nå har fått en liten varde. Geir Rune og Otto gikk traversen helt ut for å ta flere bilder. Mens vi satt på toppen ringte Harald fra feriehuset sitt som ligger rett under fjellet ( Gulbrandsøya ). Han hadde fulgt oss i kikkerten over traversen. Lang god pause før vi ruslet tilbake samme vei og småvardet litt. Endte til slutt på varden på høyde 519 moh. I varden ligger en flaske med aquavitt. Vi tok ikke sjansen på en smaksprøve...Herfra fulgte vi ryggen ned til renna. Svetten silte av oss i minst 30 gr pluss. Inger Lise kunne loggføre over 30 kleggbitt. Harald kom og plukket oss opp ved den idylliske stranden. Han inviterte oss til familiens idylliske feriested på mat og iskald øl. Vi bukket og takken ja. Her hadde vi det helt utmerket med mat, prat og latter i 2 timer før Harald skysset oss over fjorden til Svolvær. Avsluttet med middag på Børsen sammen med Geir Rune og kona..Lengde 5 km og 5 timer t/r 844 Hm...


Tilbake til Litlmolla
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset