Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Oppstadhornet
737 m
Otterøya
Midsund
Møre og Romsdal
Lett og fin etter-jobb-tur
(Skrevet av mob 08.06.2011)

Tur foretatt: Juni 2011.

Etter konsulentoppdrag i Brattvåg styrtet jeg avgårde for å rekke 15-ferga fra Brattvåg til Dryna på Midsund. Kasta i meg konsulentmiddag i en fei på Statoil på Midsund og kjørte ut til Sør-Heggdal. Rett før elva gikk det inn en vei til venstre. Fulgte den noen hundre meter til parkeringsplass (og cross-bane).

Derfra var det lett match hele veien opp ved å følge rutetipset til Ole-Petter og kartbeskrivelsen han har smekket inn her. Fulgte kjerreveien videre som etterhvert ble en fin rødmerket sti opp gjennom skogen til Sømnehytta. Derfra gikk det en grei sti som ble vanskelig å følge når du kom til åpent terreng. Men hvem trenger vel en sti der? Var bare å ta kjappeste vei opp til venstre på Slettheia. Det var enkelt å greit å følge den slake ryggen opp - ingen baksing eller nærhet av klyving. Lett og passe mykt terreng opp og bort til Oppstadhornet. Man kunne følge noen sauetråkk om man ville, men unødvendig. Ble ikke antydning til bratt før de siste 100 høydemetrene opp.

Utsikten formidabel neste hele veien på denne fine toppen. Fjorder og fjell, Molde, Sunnmørsalper og Romsdalsfjell an mass. Brukte under 1,5 time opp til topps. Der oppe var det så fint at jeg slett ikke ville ned igjen. Vindstille og varmt var det også.

Men ned måtte jeg for å rekke en ferge til neste oppdrag, så 3 timer etter start var jeg nede og kjørte på 20 ferge-rally-minutter tilbake til Dryna. Hverken orm eller flått å se her i dag.


Tilbake til Otterøya
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset