Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Botnkrona
1066 m
Alstahaug
Nordland
Den høyeste søstra
(Skrevet av siroho 07.08.2010)

Tur foretatt: August 2010.

4.8.10 Etter bomtur på Vega (regn og tåke helt til jeg satt på ferja på tur til Tjøtta, da lettet den på sløret) ble det en stor trøst å få en strålende solskinnsdag på Botnkrona og Grytfoten.
Jeg lå på Sandnessjøen camping med panoramautsikt til de Syv Søstre og Dønnamannen. Jeg startet fra kraftverket og gikk den meget godt merkede (overmerket) stien til toppen. Det startet i furu og bjørkeskog og fin jevn stigning, så bar det oppover lia. Det var lagt ut tau noen steder, sikkert ok i vått vær for det var mye sva her. Jeg passerte først et vann og så et til. Drikkevannskilder så det var ikke lov å bade. Deretter kom jeg opp på ryggen der avstikkeren til topps gikk. Det var beskrevet at det skulle være bratt her, men jeg synes det var brattere der taua var lagt ut enn den siste stykket opp mot toppen. Et fantasktisk utsyn med Træna, Lovund ute i havgapet. Meget varmt og helt vindstille. Kunne ikke bli bedre. Jeg valgte å forsette videre til neste topp blandt søstrene, Grytfoten. Jeg måtte derfor ned et par hundre meter, runde fjellet i øst for så passere svaene og komme på sydsiden av Grytfoten. Her var det greit å komme opp. Grytfoten var en mer spiss rygg enn Botnkrona. Da jeg var på Botnkrona kom det et par opp til toppen da jeg var på tur ned. De kom etter meg til Grytfoten og da kunnne de fortelle at de hadde møtte en kar på Botnkrona som samlet på kommunetopper. Han hadde gått opp på 1 time og 20 min. Jeg fortalte at jeg var i samme ærend, og at jeg sannsynlig viste hvem det var. Det var da bare minutter som skilte oss i stikrysset opp mot toppen til Botnkrona så hadde vi møtes.
Tilbaketuren fra Grytfoten til kraftverket var en helt spesiell tur. Det gikk hovedsaklig på sva hele vegen. Idylliske vann og bekker. Et utrolig flott området som jeg helt sikkert kommer til å ta en tur i senere også.


Tilbake til Alstahaug
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset