Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Gran
Oppland
Som en føniks ut av asken
(Skrevet av ohsommer 02.07.2010)

Tur foretatt: Juli 2010.

Nå har det skjedd så mye med to dødsfall av nære personer, doktoravhandlingen er levert, og alt ved siden av masse klinisk jobb. Barnebarna (Yannik 3 år og Lawrence 1,5 år gammel) og en datter på besøk i tre uker.

Det føltes herlig å være ute igjen, som nyfødt, tilbake til det gose livet. Jeg kjørte inn på en skogsvei kanskje hundre meter på vei til Hurdalen når man svinger av fra Rv4 ved Lygnasæter. Så kommer det en skilt som viser mot Lushaugen innover myrene til høyre. Det er en ganske våt tur til tross for fint være de siste dagene, men flott er det. Forbi et lite vann og så noen hundre meter til Grevsjøen. Jeg holder meg til venstre for Grevsjøen og går til dels rett på Lushaugen tvers gjennom landskapet. Litt mer av en time så står jeg på toppen ved siden av Lushaughytta (der står det 812 moh); et skikort ved foten av haugen viser Lushaugen som 814 moh.

På vei tilbake tok jeg en annen vei. Holdt meg først til høyre ved det skiturskilte fulgte en rød merking, men så gikk jeg over et myr og holdt direkte på et sæter som ligger på en haug (herlig utsikt derifra) - til dels langs en blå merking. Så kom jeg meg ned til Grevsjøen igjen. Etter knapp 2,5 timer er jeg tilbake ved bilen igjen.
Tilbake til Gran
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset