Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Jondal
Hordaland
Flott helg på Fonna!
(Skrevet av obe 12.06.2010)

Tur foretatt: Mai 2010.

Det var et godt valg å velge helgen mellom 1.maihelgen og 17.maihelgen til Folgefonnatur. For det første var det knallvær og for det andre var det på ingen måte noen overflod av mennesker:o)

Startet på fredagsmorgen opp keiserstien til Fonnabu. Målet var naturligvis de to sørligste kommunetoppene denne dagen, men vi ble litt usikre når vi kom opp i stormkast ved Fonnabu. Vinden løyet heldigvis etterhvert som vi gikk oppover mot Fonnatoppen. Det var en liten stolpe omtrent ved toppen, men GPSen førte oss 2-300 meter lenger nord. Den sørligste toppen ble en lang og fin skitur frem og tilbake med en skikkelig Norges tak følelse hele veien og med nydelig utsikt til blant annet Hårteigen, Gygrastolen og Melderskin. En fargesprakende og flott himmel ønsket oss velkommen ned igjen til Fonnabu i 22-tiden på kvelden.

Etter en god overnatting og en lang frokost på Fonnabu gikk vi ned igjen til bilen og kjørte nordover mot Jondal. Overnattet i bilen like ved tettstedet, og kjørte opp til skianlegget på søndagsmorgen. Tok heisen opp og lunket oppover til Jondal kommunes høyeste topp. Flat og fin topp også dette..... Etter litt fotosession her oppe lekte vi oss ned igjen og startet den lange turen hjemover til Fetsund


Tilbake til Jondal
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset