Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Førde
Sogn og Fjordane
Ny bretur i Sogn i solskinn
(Skrevet av Sea 26.05.2010)

Tur foretatt: Mai 2010.

15.05.2010

Kom fra Sogndal og opp i Dvergsdalssdalen. Hadde et håp om å få med noen andre her, men den gang ei. Parkerte ved bommen (gravemaskin) nedenfor Dvergsdalsstøylen.

Tok skia på sekken og tuslet opp til støylen med alle de små fine husene. Deretter var planen å gå opp via Salsegga, men her var det lite snø. Gikk derfor videre inn i Fagredalen, tok på skia og krysset opp ei snørenne retning Salsegga. Opp på høyden her så jeg at det var altfor lite snø oppe på fjellet. Kjørte da ned mot brevannet på ca 1175 hm og krysset oppover mot breen og hd 1520 på andre sida. Dette kan nok være et relativt rasfarlig område, derfor er ruta om Salsegga sikrere. Imidlertid var det gode snøforhold nå og holdt meg mot ryggene med lite snø. Var også noen gamle spor opp her.

Opp på hd 1520 med fin utsikt ned i Dvergsdalssdalen, deretter opp på første brekul og videre ca 2km til "toppen". Tror høyeste punktet på breen ligger litt lenger nord en grensa mellom Førde og Jølster. Fin utsikt til Jostefonn og Jostedalsbreen og en masse andre topper som jeg ikke klarte å peke ut. Litt usikker på om en ser Lodalskåpa herfra?

Samme retur med fine telemarksvinger ned Fagredalen, men etterhvert for våt snø. Så da ble det kryssing frem og tilbake til skiene måtte på sekken. Tok anleggsvegen ned til bilen. En solskinnstur i rolig tempo med masse ryper, ellers ingen å se.

GPS'en viste 18 km og 1223 hm.

Deretter ble det øl og pizza sammen med de andre som kom lykkelig med noen gnagsår fra Josten-tur i strålende vær.


Tilbake til Førde
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset