Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Hægbostad
Vest-Agder
2 siste i Vest-Agder
(Skrevet av Sea 03.05.2010)

Tur foretatt: April 2010.

24.04.2010

ODDEVASSHEIA
Hadde spart disse 2 toppene fra Knaben til en vårskitur. Skulle jo hatt med kjentfolk fra Knaben, men de var opptatt på Skarverennet. For meg er det viktigere med kommunetopper enn et skirenn ...
Parkerte i hyttefeltet ved starten på kjerrevegen i et nydelig vårvær, men var litt spent på snøforholdene. Tok skiene på sekken ca kl 13:00 og traff en eldre kar på veg ned, som jeg vekslet noen ord med.
Gikk inn til dammen og tok på skiene. Deretter over isene rett østover og opp til toppen. Stor og fin varde og flott utsikt. Var litt vanskelig å peke ut Venafjellet herfra (for ukjente), men Blåknuten var lett å se.

VENAFJELLET
Videre nordover og ned til Knaberøysi. Her hadde "Skarveløperne" vært i påska, registrerte jeg. Jeg skreiv meg også inn i boka her.
Deretter litt opp og ned og noen svinger rundt bratte partier og lite snø og opp til varden oppe på den store steinen på Venafjellet. Blåknuten (991 moh) så jo nesten høyere ut herfra. Tok returen nord-vest for Blåknuten og kom inn på en masse gamle skispor. Snøen holdt bra, så det var ikke nødvendig å følge noe spor. Passerte ei delvis åpen elv nedenfor Bergetjørn og kjørte på ski helt ned til kjerrevegen. Tok skiene på sekken og gikk ned til bilen.
Fin-fin skitur, med 4-5 ryper, ellers ingen å se.

GPS'en viste 22,9 km og 845 hm.


Tilbake til Hægbostad
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset