Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Tokke
Telemark
Camp Tjørnbrotbu
(Skrevet av Sea 12.04.2010)

Tur foretatt: Mars 2010.

13-14.03.2010

Tok en lang biltur til Hovden på lørdag ettermiddag og parkerte ved Hovden Appartments i litt rufsete vær med snø og blåst. De fleste kom ned fra fjellet, mens jeg gikk opp etter maskintråkket "2 spors motorveg" i skumringen. Målet var Tjørnbrotbu på ca 1300 hm. Grei skitur oppover med hodelykt, men ingen sikt. Fulgte skiløypa sør for Nordre Auversvasseggi før kvistet løype opp til hytta. Der var det lys i hovedhytta og fullt opp med 2 barnefamilier. De hadde allerede fyrt opp i ovnen i annekset (da de ventet flere som ikke kom). Forsynte meg i proviantlageret og preparerte en bedre middag, men uten den ene lille øl som jeg glemte ...

Våknet søndag til litt lavt skydekke og noe snø i lufta. Var litt skeptisk til været, men hadde ruta på GPS'en og det var meldt bedre vær utover dagen. Gikk skaret til Gråsteinstjørn og helt i østenden av dette, deretter litt opp og ned før den nedisete toppvarden. Utrolig kjedelig med scooterspor østfra på toppen, men sånn er det bare i Telemark (skisportens vugge ...).

Været ble bedre og sola kom frem på returen. Ble da et litt bedre rutevalg tilbake til hytta for en matbit. Kom noen dagsturister hit også. Deretter var det bare å stake seg ned til Hovden og en lang biltur hjem.

GPS'en viste 34 km og 1052 hm (fra Hovden).


Tilbake til Tokke
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset