Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Vesle Skjellinghovde
860 m
Søndre Land
Oppland
Rett topp denne gang...
(Skrevet av mob 23.08.2005)

Tur foretatt: August 2005.

Snilen var så snill å påpeke at Vesle Skjellinghovde var høyere enn Store Skjellinghovde etter at jeg hadde vært der tidligere i sommer. Er jo helt ulogisk at den vesle skal være større enn den store, men han hadde faktisk helt rett viste det seg - 4m for å være eksakt. Men tar man med tårnet på den Store så er det allikevel høyeste punkt da.

Men rett skal være rett så ny tur inn i Skjellingskogen. Var på kundeoppdrag i Søndre Land igjen og været var bra, så helt greit med tur forresten.

Kjørte samme vei inn over Bruflat Bru og forbi innkjøringen mot Store Skjellinghovde. Når jeg hadde Store Skjellinghovde omtrent rett på høyre side gikk det en bomvei innover mot Vesle Skjellinghovde. Bommen var oppe så valgte å kjøre bil inn i stedet for å sykle. Men anbefaler heller å sykle, for veien var i en sabla forfatning.

Utfordringen med østlandske skogkledde topper er 1) Å finne dem, 2) Å finne veien tilbake til bilen etterpå. Så jeg har etterhvert lært at det er lurt å studere kartet veldig nøye på forhånd for å prøve å finne bekker, vann og daler som man kan orientere seg og gå etter. Så også her. På kartet gikk det en bekk til et vann rett øst for Vesle Skjellinghovde. Jeg fant faktisk en parkeringsplass rett øst for denne stien som fulgte dalen rett nordover.

Stien gikk noen meter på østsiden av bekken, passerte vannet og gikk nesten helt opp på Svartberget. Ved nedsiden av Svartberget følgte jeg diverse dyretråkk langs høyden mot Vesle Skjellinghovde. Jeg var usikker på hvor toppunktet lå, men så på trærnes høyde og fant etter en kort stund fra til bolten som var slått inn i en stein.

Greit å gå opp denne veien. Var lett å orientere seg her oppe på åsen ettersom det var myrområder og mindre skog innimellom.

Jeg tok sjansen på en kortere vei ned igjen og fulgte til dels dyretråkk ned til sydsiden av vannet, til jeg heldigvis traff på bekken igjen. Fulgte den ned mot bilen.

Hadde en snodig opplevelse der jeg labbet alene langt inne i skogen. Følge meg nesten som et skogsdyr selv etterhvert, der øynene ikke kunne skimte noen sti, men beina bare fulgte tråkket automatisk. Må nok ta en pause fra skogsturene før jeg ender opp som Erlend Loes Doppler og slår meg sammen med elgen!

Brukte ca 1,5 time opp og ned igjen.


Tilbake til Søndre Land
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset