Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Flekkefjord
Vest-Agder
Dalanehelg - en blå og kald dag
(Skrevet av Sea 05.12.2009)

Tur foretatt: November 2009.

29.11.2009

TOMLONGSHEIA
Blå himmel, kuldegrader og isskraping av bilvinduer. Ikke ofte det er positivt, men i dag var det det!
Kjørte tilbake forbi Sira og opp den smale vegen mot Tonstad. Tok til venstre rett etter Spjottjørna og opp traktorveg og parkerte før en bro som jeg ikke tok sjansen på å kjøre over, etter ca 1,5 km. Fulgte traktorvegen opp til fin setervoll før dro oppover i høyden sammen med 2 elger foran meg. Ei rype hadde parkert på en stor stein før toppen og satt helt rolig før jeg kom helt innpå.
En enkel stående stein som toppvarde her. Returen gikk litt mer i direkte linje mot setern nede i Ytre Jendal, men begrenses pga. bratte skrenter ned.

SOLLIKNUTEN
Så tilbake til Sira og E39 mot Moi. Kjørte av her og tok fjellvegen mot Hauge i Dalane og inn mot Årrestad og Lunden. Her var det kjettingsperring etter 200 m bortover skogsvegen. Tok med hodelykta(!) og gikk etter vegen inn til Solli østre. Ser toppen fra vegen innover her. Delvis sti og masse småvarder fra Solli opp mot toppen. Ingen snø her, men kald vind i dag. Høy og slank toppvarde. Det ble mørkt før jeg returnerte tilbake til bilen, men med veg å følge var det ikke behov for lykt.

GPS'en viste totalt 14,6 km og 959 hm.


Tilbake til Flekkefjord
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset