Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Modum
Buskerud
Toppjegere, elgjegere og andre luringer
(Skrevet av erling 19.10.2009)

Tur foretatt: Oktober 2009. Andre på toppen: mob

Mob er en oppofrende fyr.... Sjøl om han har vært på Breiliflaket før, så var det ikke "nei" å få da jeg ville ta turen. Kan det ha noe med det faktum å gjøre at to ugifte damer også skulle være med opp?

Uansett bar det avgårde til Vikersund og opp bomveien (NOK 40,-) til P-plassen ved Svarttjern. Undertegnede er kjent for å ta det sikre for det usikre, så da et DNT-skilt viste vei til målet like ved P-plassen insisterte jeg på å følge merka løype. Viste seg ganske snart at dette var lureri, siden den forbaska stien jaggu meg kom innpå veien igjen bare noen meter lenger framme. Men da hadde vi allerede trava 20 minutter gjennom småskauen til ingen nytte. 10 poeng for den orienteringa...

Det var litt snø og is i stien, så turen opp gikk uansett ikke så veldig fort. Lite hjalp det at vi rota oss inn i et myrhøl som heter "Lårvika" i tillegg. Stien var nok noe utydelig oppi der.

Selve toppunktet er ikke så ille som en skulle tru, med finfin utsikt til Gausta, Ble og Norefjell bl.a. Ned igjen gikk alt etter planen får vi vel si. eneste problemet var at vi hadde booka DOT sin utmerkede hytte Svarvestolen for natta. Og den helsikes somlinga vår (mi) kosta oss alt dagslyset på vei inn dit. Så hele banden snubla seg gjennom skauen og fant omsider hytta takket være noen hodelykter, som lå i sekkene.

På hytta ble alle i godt humør. Stjerneklart uten måneskinn må bare oppleves oppi her. Minner om ei natt jeg tilbrakte oppi Atlasfjella for mange år siden, bortsett fra at kameler og kameldrivere må byttes ut med elg og elgjegere, da...


Tilbake til Modum
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset