Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Sola
Rogaland
Stavangerhelg - 4 urbane hauger
(Skrevet av Sea 15.10.2009)

Tur foretatt: Oktober 2009.

11.10.2009

BRUSAKNUTEN
Kjørte sørover E39 og vestover rv504 til skilt P-Brusaknuten rett etter Oslandsvatnet. Kjørte inn til sauesanking-sted og parkerte og gikk etter tratorvegen til endes, hvor det lå en saueskrott som hadde rent utfor en liten bergnabb (varslet om denne på returen da det det sto et skilt med tlf.nr på grinda). Videre over vått landskap bestående av steiner og husdyr-møkk. Gikk litt for langt østover mot feil topp og returnerte opp langs kommunegrensa (steingjerde) mellom Hå og Time. Først opp på høyeste punkt i Hå som ligger nedenfor Brusaknuten og så opp til toppvarden med skilt.

TINGHAUG
Deretter Nordsjøvegen rv44 nordover til Bryne og inn til høyre nord for sentrum, skiltet opp til Tinghaug. Kan vel ikke påberope seg så mange høydemetre her, siden en parkerer ved steinbautaen og kan rusle noen meter bortover til det høyeste punktet. Ganske bra utsikt utover Jæren fra denne lave vikingehaugen.

KJERRBERGET
Videre nordover på rv44 og rv510 mot Sola. Fikk litt problemer med å finne et greit utgangspunkt for denne urbane toppen, men parkerte akkurat på kommunegrensa til Sola ved vegsperring og barnehage. Gikk over et jorde og opp stien til øverste hull på golfbanen på nordsiden av toppen. Derfra en sti rett opp til toppen med mast og antenne for flyplassen. Sikt til Ullandshaug og Jåttånuten.

ULLANDSHAUG
Deretter ut på E39 nordover og til venstre mot Ullandshaug. Radiotårnet er lett å se på lang avstand. Kjørte opp til P-plassen rett nedenfor tårnet og gikk opp til tårnet med den "omdiskuterte" steinen bak. Sikt til Kjerrberget og Jåttånuten. Kafeen var stengt for dagen, så da var det bare å avslutte runden med disse urbane haugene og begi seg nordover til Utstein Kloster og en liten sight-seeing på Mosterøy. Vakkert landskap!


Tilbake til Sola
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset