Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Gaular
Sogn og Fjordane
Jeg valgte også helgardering i Gaular
(Skrevet av JoSo 29.09.2009)

Tur foretatt: September 2009.

28.9.09:
Selv om jeg antar at Geitebotsfjellet er det høyeste punktet i Gaular, ønsket jeg i likhet med agnar en helgardering med å gå hit til Skarfjellet (som på kartet har nøyaktig samme høydeangivelse som Geitebotsfjellet). Det passet dessuten så utrolig godt siden jeg uansett var underveis på en arbeidsreise på Vestlandet noen dager.

Denne turen ble en liten prøvelse i å mestre fjellet. Høstens første snøfall kom akkurat denne dagen, og inneholdt alt fra regn, sludd og vestlig vind fra ca. 900 moh til tørt snøfokk nærmere toppunktet. Egentlig ganske artig, og jeg fikk prøve vinter-turutstyret for første gang dennne høsten. Det funka!
Fra Oppedal benyttet jeg meg av den 6,1 kilometer lange sæterveien "Oppedal - Stølsdalen" helt opp til vel 900 moh (bomvei kr. 30,-). Det siste stykket var veien omtrent som "Karakoram highway"; skutt inn i bratte svaberg et langt stykke.
Fra bilen gikk jeg opp på nordsiden av Huldrenova, krysset deretter Strupen og gikk mot toppen fra vest & sør. Det siste stykket var ruta vardet akkurat der jeg planla å gå med god støtte av min venn GPS. Flott varde på det høyeste punkt. Selvfølgelig tilnærmet null sikt i uværet. Samme retur.

6,7 kilometer t/r.
780 meter total stgning.
2 timer t/r.
Ps.: Med sommerdekk på bilen ble jeg i dag en smule anspent sjåfør de første metrene nedover fra toppen av Stølsdalen..... Men det gikk da bra.
Tilbake til Gaular


 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset