Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Mørkdalstuva
346 m
Hitra
Sør-Trøndelag
Nordvestkysten - med Birko
(Skrevet av Sea 04.09.2009)

Tur foretatt: August 2009.

13.08.2009

Kjørte rv713 mot Kvenvær og inn til ridesenteret ved Svankilen, hvor jeg fikk tillatelse til å parkere på gården. Fulgte traktorvegen mot Fallmyrene i gråværet, men ville ha fast grunn under beina og gikk opp mot Skårfjellet. Hunden på gården fulgte etter meg og ville ikke hjem, om enn så mye jeg prøvde.
Før Skårfjellet fikk jeg en havørn rett over meg i lang tid. Slike stunder setter en piff på turene. Passerte sør for Skårfjellet og så litt ned før opp til toppen, med stor varde, skilt, bolt og bok i kaffeglass med WWV.no klistret på. Litt utsikt til Aure, Smøla m.m.
En liten varde litt lenger nord også, på nesten samme høyde som jeg også var innom. Hunden (Birko) hadde løpt mye så jeg delte matpakken med han.
Fikk litt bedre vær på returen og valgte en mer direkte og nordligere rute ned mot Gaddholvatnet. Fra ei hytte litt lenger ned gikk det sti/ATV-spor som jeg fulgte tilbake til gården. På turen opp sprang Birko som en gal rundt omkring i fjellet, men på returen fra Fallmyrene tuslet den stille bak meg tilbake til gården. Fikk nok løpt litt av seg på turen. Var innom huset og takket for "lånet" av følgesvennen på turen.

Det ble 13 km og 790 hm på turen.


Tilbake til Hitra
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset