Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Rissa
Sør-Trøndelag
3 Fosentopper
(Skrevet av Sea 04.08.2009)

Tur foretatt: Juli 2009.

11.07.2009

STORKNUKEN
Litt gråvær, men fikk lyst på noen nære kommunetopper i ferien.
Kjørte til Inderøya over Skarnsundbrua til Mosvik og opp rv755 til Meltingvatnet. Inn skogsveg i østenden av vatnet, åpen bom og 2 grinder som måtte åpnes/lukkes. Parkerte på stor P-plass innerst og fulgte først skogsveg, så sti opp til venstre med rødmerkete bånd. Stor varde i tåka og kanskje utsikt?. En bedre sti kommer opp sørfra. Samme veg ned, kun sauer å se.

KJERRINGKLUMPEN
Deretter videre vestover rv755 og opp til Østre Hindrem gård. Her traff jeg hyggelige gårdsfolk som forklarte veg og ga meg tillatelse til å parkere. Jeg fulgte samme veg som IL&O opp Borklia. Bratt og mye vegetasjon øverst i skaret her. Svingte 90 grader mot vest og fulgte høydedraget mot toppvarden med den innstøpte bok-kassen.
Flott utsikt til Trondheim, Tautra og Munken (som jeg har vært på før i mine studentdager i Trondheim, men da var ikke kommunetopper påtenkt engang ...).
Ned fulgte jeg den rødmerkede stien fra Fosen Turlag som starter ved skogsvegen langs Hindremelva. Dette er det klart beste alternativet opp til denne toppen.
Var innom gården på veg tilbake og ble påspandert nystekte vafler som "vegamat" til min siste topp. Fikk også høre at Ingunn hadde vært med å vist vegen til IL&O i 2006. Fint å være på tur, når man treffer så hyggelige folk!

YTRE SKURVHATTEN
Siste topp i dag ble Rissa-toppen. Kjørte videre på rv755 til Vannvikan, så nordover rv715 til Rissa/Leira og rv720 mot Malm. Tok av mot Alsetmarka og deretter bomvegen opp Fargerlivegen (30 kr), opp til P-plass nedenfor Heitjønna. Her starter sti (sammen med knotten!) fra Fosen Turlag til toppen.
Mange lure-varder på toppene oppe på høydedraget her. Skjønner ikke hvorfor folk absolutt skal bygge varder overalt ... Fikk litt kveldssol i vest ved toppvarden, hvor jeg nøt vaflene fra Østre Hindrem gård! Deretter samme veg ned og raskt inn i bilen før knotten tok overhånd. Ei rype på veg ned og en rev over vegen ble de eneste skapningene jeg observerte på denne toppen.

GPS'en viste 20,6 km og 1280 hm på disse 3 toppene.


Tilbake til Rissa
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset