Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Sømna
Nordland
Sykkeltur på Helgeland
(Skrevet av mob 03.08.2009)

Tur foretatt: Juli 2009.

Tilbrakte ei drøy uke på Helgeland med sykling og toppbestigning sammen Tero. Har hørt mye skryt om Helgelandskysten før, men det var langt flottere enn jeg har blitt fortalt!

Den 5. kommunetoppen på turen ble Lysingen. Vi overnattet i Brønnøysund og syklet sørover - etterhvert med fin sikt mot Torghatten - mot Sømna i strålende sol. Helgeland viste seg fra sin beste side. Når vi hadde syklet drøye 2 mil passerte vi Berg. Tok en kort lunsj der og syklet så et par km skiltet mot Holand. Der tro jeg innover mot Holandsvatnet og syklet helt til veis ende på sørsiden (stengt for biler siste del).

Ved enden av veien gikk jeg over jordet og fant en svært svak sti helt i enden (som etterhvert ble til en myr). Stien gikk opp mot ryggen og toppen på 157m. Dermed slapp jeg den verste baksinga. Derfra sa veien opp seg selv. Stort sett svapartier og stor stein helt til topps. Innimellom fant jeg igjen den svake stien på grønne områder oppover. Enkelte varder var også å se. Tydelig at det har vært merket sti her, men neppe vedlikeholdt siste 10 år ihvertfall.

Når jeg nærmet meg toppen holdt jeg litt til høyre og gikk rett på toppvarden. Ser ut som vardene gikk mot Lysingshesten og ikke Lysingen. Vel oppe på platået hadde man god utsikt i alle retninger. Så f.eks de toppene jeg hadde besteget før i uka (Dønmannen, Botnkrona, Trollvasstinden og Herøys Vardøya) herfra i tillegg til Torghatten som bare var en liten holme herfra.

Ned samme vei. Bare at nå gikk det atskillig fortere ettersom jeg kunne ruta. Turen tok ihvertfall ikke mer enn 2 timer. Ikke mange fluer her heller nå som det nærmer seg august tydeligvis.

Så var det bare å sykle videre sørover for å ta igjen tero på fergeleiet og videre mot Bindal. 7 mil på sykkel denne dagen i tillegg til toppturen. Fin trening i vakker Helgelandsnatur. Godt og varmt så smakte fortreffelig med et par øl på fergeleiet i Vennesund.


Tilbake til Sømna
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset