Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Balsfjord
Troms
Vassdalsfjellet er dobbeltopp!
(Skrevet av Uglefisk 03.08.2009)

Tur foretatt: August 2009. Andre på toppen: Anneli, Inger Lise, JoSo, Otto

02.08.09
Dobbeltopp etter at Rostadfjellbreen er smeltet ned eller at kartverket har målt feil.
Vi kjørte E6 mot Nordkjosbotn og videre til Øvergård, innpå rv87 gjennom Tamokdalen og svingte av ca.15 km til avkjøring mot Vassdalen/Finndalen.
Startet med å følge god firhjulingsvei over en bru og noen km inn til en liten bu. Herfra fulgte vi mange forskjellige reinsdyrtråkk innover den langdryge dalen og opp til Finndalsvannet. Her lå det en snøbru over elven, vi var heldige med den..
Passerte vannet på østsiden og opp den bratte ryggen mellom Finndalsvatnet og det lille vannet på 938 moh som kan se litt vrien ut på avstand. Se rutebeskrivelse på bildet. Videre innover mot toppen var det veldig kurant å gå. Ikke så mange valg for å komme seg opp på dette fjellet. Det meste av breen på toppen har smeltet vekk. Flott utsikt og temmelig vilt ned i Finnelvskaret på nordsiden av fjellet. Vi vurderte å returnere vestover på ryggen, men var usikre på et godt synlig hakk så vi tok samme retur. Dro videre til Tromsø for å bestige Blåmann (Kvaløyas høyeste topp) og JoSo dro mot Langlitinden og Løksetinden.
Tid t/r: 8 timer.
Lengde: 26,3 km
Total stigning: 1315 m


Tilbake til Balsfjord
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset