Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Botnkrona
1066 m
Alstahaug
Nordland
Dama var best på avstand...
(Skrevet av mob 02.08.2009)

Tur foretatt: Juli 2009.

Tilbrakte ei drøy uke på Helgeland med sykling og toppbestigning sammen Tero. Har hørt mye skryt om Helgelandskysten før, men det var langt flottere enn jeg har blitt fortalt!

Hadde kremutsikt til de vakre 7 søstrene fra Dønmannen dagen i forveien og måtte selvfølgelig bestige den høyeste av de i det minste. Vi våknet til regnvær i Sandnessjøen, men i følge yr skulle været lette i løpet av dagen. Etter lunsj holdt vi ikke ut lenger, så tero og jeg tråkket avgårde i oppholdsvær, men veldig lavt skydekke mot Breimo. Ca 1 mil fra sentrum satte vi fra oss syklene på skiltet parkering til de 7 søstre.

Når vi skulle begynne å gå kom selvfølgelig regnværet tilbake igjen. Så tero valge fort å snu, ettersom han ikke hadde med seg gode fjellstøvler på sykkelturen. Men jeg har jo denne idiotiske hobbyen, så gikk ufortrødent oppover i duskregn og tåke. Var svært godt merket med T'er hele veien opp på god sti, så lett å finne fram. 3 steder hadde de også lagt ut tau over noen sva. Jeg hadde god nytte av de i dag.

Endelig så jeg toppvarden. På toppen av denne søsteren var det bare tåke og stein å se. Søstrene var ikke i nærheten av å dukke opp heller. Så kastet i meg matpakka og duret nedover igjen. På vei ned måtte jeg noen som var på den 7. søsteren for dagen i dette været! De hadde vært ute i 12 timer. Jeg tenkte med ett at jeg har en ganske normal hobby allikevel...

På vei ned lettet faktisk damen på sløret, slik at Dønmannen, Herøy og Vega dukket opp. Så glimt av de andre søstrene etterhvert også. Så da hadde yr rett allikevel og turen fikk en fin avslutning ihvertfall.

Brukte vel nærmere 2 timer og en halv time på turen. De hadde motbakkeløp opp til Botnkrona for første gang dagen i forveien og vinneren klarte det på 51 minutter... Imponerende! Men de kan være glad de løp opp dagen før i knallværet og ikke med min dårlige sikt og glatte føre.


Tilbake til Alstahaug
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset