Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Nore og Uvdal
Buskerud
To fine kveldstopper
(Skrevet av mob 21.06.2005)

Tur foretatt: Juni 2005.

På vei mellom kunde i Drammen og Ullensvang, fant jeg ut at jeg kunne ta en avstikker eller to på veien. Så la veien over fjellet om Kongsberg og opp til Veggli. Svingte der av bomveien mot Tinn Austbygdi. På høyeste punkt på veien var det en fin parkeringsplass og DNT-stier i begge retninger.

Fulgte DNT-stien og spurte en lokal fisker om han kunne peke ut Storegrønut. Kunne ikke se toppen derfra han fisket, men fortalte at det var bare å følge veien helt til et stiskille ved et tjern. Da var det bare å følge stien til høyre og finne toppen (nuten) med den største varden. Så jeg gjorde. Lett og fin tur og hele tiden Gaustatoppen badende i sol og snø bak meg på vei opp. Vid utsikt fra toppen. Brukte 1,5 time opp og ned.

Så kjørte jeg videre ned mot Tinn Austbygd. Fantastisk flott tur med Tinnsjøen der nede og Gaustatoppen i bakgrunnen hvit og fin.

Så kjørte jeg opp Tessungdalen. Handlet litt bananer hos landhandleren og passet på å spørre om Broksjøbrotet. Han fortalte at det var bare å følge veien opp på fjellet og så skulle fjellet ligge på høyre side.

Jeg kjørte opp og parkerte ved noen hytter. Sto at det ikke var lov å parkere for andre enn hyttefolket der, men ikke en bil å se og plass til minst hundre, så tok sjansen.

Toppen kunne sees fra veien rett bak Broksjøen. Det var en fin sti på sørsiden av vannet til ei hytte. Derfra gikk det sporadiske stier på kryss og tvers, men fant ingen som førte rett til topps. Men lett å gå så bare å peile inn toppen. Ryper og andre fugler skvatt opp rundt meg innimellom. Fint jaktterreng og god utsikt i alle retninger. Bl.a Gaustatoppen like majestetisk her også. Sto en stor varde på toppen her også.

Gikk ned ca samme vei. Brukte 1,5 time opp og ned her også. Kjørte så videre mot Geilo.


Tilbake til Nore og Uvdal
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset