Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Storskarven
1171 m
Stjørdal
Nord-Trøndelag
Solnedgang over Trøndelag – i trippel forstand
(Skrevet av snilen 29.06.2009)

Tur foretatt: Juni 2009.

Hvorfor trippel? Jo fordi dette var siste kommunetoppen min i Trøndelag, det var en tur i solnedgangen, og hytta på Kvikne er solgt, også dette en inngangsport til Trøndelag for en som bor langt sørpå.

Jeg startet med friskt mot og litt trette ben fra Sildra i kveldingen etter å ha vært på Hestkjølen i Lierne, Marsteinvola i Inderøy og Hårskallen i Levanger tidligere samme dag. Jeg var egentlig mett av tur, men kvelden var fin og jeg hadde lyst til å nå årets mål, resten av kommunetoppene i Trøndelag og også Sør-Norge totalt.

Jeg kom litt skeivt ut, ettersom jeg bare hadde tatt en rask kikk på kartet og sett fjellet i det fjerne bakom skogen. Jeg siktet meg inn mot fjellet mens jeg gikk innover og hadde kommet ganske langt før jeg innså at jeg siktet mot feil fjell. Det var Lilleskarven jeg så, ikke Storskarven. Da jeg innså dette var jeg altfor langt ned, alt for langt vest og litt nedi skogen fortsatt. Det ble en strevsom travers opp lia, men til slutt nådde jeg toppen og kunne notere meg for den siste kommunetoppen i Sør-Norge. Toppen ble nådd lørdag 27.6.2009 klokken 22.22, i god tid før solnedgang.

På veien ned gikk jeg inn i solnedgangen, og det kom en liten tåre i øyekroken. Trøndelagsekspedisjonen min har gått over 17 dager, de 11 siste dagene i strekk. 37 kommunetopper er besøkt på disse dagene og nå er det pause for toppsamling. I Nord-Norge har jeg enda ikke besøkt en eneste kommunetopp, og jeg vurderer nå om jeg skal satse på de 88 siste toppene der nord eller om jeg skal la det bli med Sør-Norge. Jeg vil nok tenke på saken en stund. Livet er mer enn kommunetopper!

Etter ekspedisjonen var det godt med et par virkelig late dager på Duddelibu, Trondhjems studentspeiderhytte, der jeg har tilbragt over et år av mitt liv. Et herlig gjensyn med verdens fineste hytte – synes nå jeg i alle fall.Tilbake til Stjørdal


 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset