Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Gjerstad
Aust-Agder
Sørlandstur
(Skrevet av Sea 22.06.2009)

Tur foretatt: Juni 2009.

09.06.2009

HISÅSEN
Kjørte E18 mot Lillesand og tok opp grusvegen mot Vatne. Vegen inn mot Vassdalen var stengt av bom, parkerte i krysset og tok syklen innover til traktorvegen til høyre. Fant ingen sti etter traktorvegen og gikk på GPS til toppen. STOR og fin varde og en liten mast på toppen. Fin utsikt til den bløde kyststripe.

DOBBEDALSHEIA
Tilbake til E18 og nordover til Rv404, til skilt Birkedal/Håland til høyre.
Kjørte inn til innerste gård hvor jeg traff dama på gården og fikk parkere der. Tok syklen forbi den låste kjetting-bommen og videre til traktorvegen opp til høyre etter ca 1 km.
Fulgte traktorvegen til ca høyspentlinja og tok opp til høyre i bratta. Deretter på GPS til de 2 små høydene med noen steiner. Trigpunkt på den første, men den bakerste er nok høyest.
Retur litt lenger nord for høyspentlinja var lettere.

SOLHOMFJELL (KOMMUNEGRENSE)
Tilbake til E18 og videre opp til Sundebru og Rv418 forbi Gjerstad til Heilandsvatnet og til høyre på grusveg etter skilt Heiland og opp til liten p-plass med infoskilt over Solhomfjell.
Fulgte fin og godt blåmerket sti over høyde 574 og siste biten på GPS til varden i lia, hvor kommunegrensa går. Droppet tårnet oppe på Solhomfjell, da klokka begynte å peke mot kvelden og jeg hadde noen km å kjøre nordover.
Anbefaler joggesko på denne turen, var tom. sykkelspor på stien oppover!

Totalt 21 km og 862 hm.


Tilbake til Gjerstad
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset