Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Rana
Nordland
Vel 4 mil i tett tåke over Svartisen
(Skrevet av JoSo 14.05.2009)

Tur foretatt: Mai 2009. Andre på toppen: Inger Lise, Otto, Uglefisk

13.5.09:
Vi visste lite, men håpet på at været skulle bli bedre denne dagen. Det skulle bli en lang dags øvelse i praktisk bruk av GPS...
Vi våknet tidlig på morgenen i våre campinghytter på Reipå med et begredelig vær: Tett tåke nesten ned til 0 moh og regn. Ett lyspunkt: Det var lite vind!
Etter frokost på Ørnes Hotell kjørte vi videre forbi Glomfjord, gjennom to tunneller og tok av kystriksveien (R 17) i retning Gloman. Kjørte langs Fykanvatnet og gjennom den smale, bratte og mørke anleggstunnellen mot Storglomvatnet. Vi parkerte noen hundre meter etter tunnellen. Skitur herfra i tåke og regn opp mellom høydene 864 og 969 hvor vi gikk inn på breen.
Synes selv at vi fant en fin GPS-kurs videre: Passerte høyde 1259 på østsiden med noen hundre meters avstand, videre øst for Tretten-null-to-høgda (som senere er målt til 1277), også med noen hundre meters avstand. Herfra gikk turen i en kjempestor vestlig bue over breen for å treffe de høyeste punktene og en passe oppstigning til topps på Snøtinden.
På toppen var det mere vind og kuldegrader i tillegg til den like tette tåka, så vi prioriterte et kort besøk her.
Returen gikk mye raskere; GPS ble lagt vekk og skisporene ble fulgt tilbake. Noen korreksjoner ble imidlertid gjort, for det er vel mest vanlig at de fleste har en lei tendens til høyrevridning i tett tåke. Det viste iallefall skisporet...
Vel nede ved bilen hadde turen tatt nesten 10 timer, vi gikk 41,6 kilometer t/r og total stigning ble 1730 meter. Og nå trengte vi den tid vi hadde til en rask kjøretur til Bodø og flyavgang til Trøndelag.


Tilbake til Rana
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset