Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Marker
Østfold
Flott jubileumstopp; nr 100
(Skrevet av Ole-Petter 11.05.2009)

Tur foretatt: Mai 2009.

Toppen var delvis med hensikt spart til jubileet; kommunetopp nummer 100!
Etter Gastgiveren i Sarpsborg tidlig på morgenen, sykkeltur til Geitryggen i Halden og Høgestang i Aremark også i beina, var jeg innstilt på å slippe billig unna, og prøvde JoSos variant med vei østfra (Vestgård). Men da storbonden selv satt i traktoren på gårdstunet, og veien gikk rett over denne plassen, gjorde jeg elegant helomvending med bilen, og valgte standardveien opp i stedet, dvs fra sør.
Denne stien er bred og god, godt skiltet fra p-plassen ved rv 124, og skal ikke beskrives her. Jeg tok ut resten av kruttet i beina, vel vitende om at jubileet var nært forestående, og var oppe ved branntårnet etter 39 minutter. Normalt kan en nok regne en snau time til topps.
En lang og hyggelig samtale oppe i tårnet med vaktsjefen, var et ekstra pluss for turen. Det blåste så det ristet i tårnet! Utsikten var flott – skog i alle retninger, men disig vær. På dager med klar sikt var det mulig å se Gausta, sa vaktsjefen, som også viste meg hvordan han peiler eventuelle branner. Han kan sende opp et fly fra Rygge, for å sjekke nærmere, om han vil!

Vel nede ved bilen igjen, etter 1t 30 min på tur, bar det til Ørje, og festmiddag på Statoil: En hamburger med pommes frites. Videre feiring neste dag med siste topp i Østfold og en bonustopp i Hedmark…


Tilbake til Marker
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset