Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Aremark
Østfold
Vårlig sykkeltur på fine veier
(Skrevet av Ole-Petter 11.05.2009)

Tur foretatt: Mai 2009.

Etter å ha syklet fra Ør til Geitryggen, fant jeg ut at jeg ville prøve Høgestang herfra, siden sykkelværet var utmerket, og det fortsatt var tidlig på dagen.
Spenningen i veivalget lå i ”kryssingen av Boksjøene” – der det i NAF Veibok var markert for sammenhengende vei, mens kartet mitt viste ca 700 meter kun med sti, som krysset den smale landtunga som deler Boksjøen i to. Jeg kunne lykkelig konstatere at det er vei som gjelder – og riktig idyllisk, flatt og fint på alle måter. Veien fulgte ikke stien avmerket på kartet her, men gjorde en bue sør for stien, nesten ute ved Ramsneset.
Deretter var det kjekt med oversiktskart, for veiene er flere. Jeg fant greit fram til skogsveien som går nordøst for Høgestang. Etter å ha blitt litt lei av å tråkke, var jeg overivrig, og gikk på - rett inn i buskaset – med kurs for stien som følger nordryggen. Her var svært tett småskog, og jeg lovte meg selv å følge stien etterpå hele veien tilbake til skogsveien.
Passerte ”lurevarden” og fant deretter rett topp. Fin utsikt!
Fulgte stien helt tilbake til skogsveien igjen – anbefales, ja!
Så gikk jeg tilbake 400 meter til sykkelen, og syklet helt tilbake til Ør. Totalt, med Geitryggen i Halden også, ble det 4t 20 min på tur, og 34 km i loggen på gps-en.


Tilbake til Aremark
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset