Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Eidskog
Hedmark
Norges fineste branntårn!
(Skrevet av mob 27.05.2005)

Tur foretatt: Mai 2005.

Var på kundebesøk i Kongsvinger. Hadde Kongsvinger og Eidskog med på kurset og måtte da selvfølgelig besøke begge kunders kommunetopper.

Startet med Kongsvingers Rafjellet, men fant ut at jeg ville rekke Eidskogs også, før jeg skulle besøke venner på Kongsvinger.

Eidskogs topp var faktisk enda nærmere Kongsvinger enn Rafjellet. Kjørte rv2 sørover fra Kongsvinger mot Magnor. Etter ca 1 mil var det skiltet til Buholtet til høyre. Svingte av dit og etter 4-5 km fant jeg et skilt i veikanten merket Hornkjølberget. En liten parkeringsplass rett ved skiltet.

Så var det bare å spasere på en meget god sti helt til topps. På toppen var det et imponerende innebygget branntårn. Det fineste branntårnet jeg har sett med god margin! Gikk opp i branntårnet og hadde derfra vid utsikt.

Gikk ned igjen og da begynte regnværet som hadde tatt en pause denne ettermiddagen. Hadde heldigvis Gore-tex'en på så ble kun blaute føtter. Brukte bare en halvtime opp og ned.

Så var det bare å kjøre til Kongsvinger. Besøkte der Mona og Jakob som jeg ikke hadde sett på årevis. God middag og kaffe ble servert, før jeg kjørte tilbake til Oslo sent på kveld.


Tilbake til Eidskog
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset