Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Nes 
Buskerud
Lovlig sein skitur i dette området
(Skrevet av Ole-Petter 22.04.2009)

Tur foretatt: April 2009.

Endelig på tur igjen, etter 3 uker med sykdom og elendighet i påsken!
Var spent på snøforholdene, da jeg kjørte sydover fra Gol. Her var snøen helt borte på solsida. Tok av fra Rv 7 ved Bromma, og kjørte noen kilometer i sikksakk oppover, før avkjøringa til høyre, til Imlan, var skiltet. Litt seinere automatisk bom (50 kr). Veien var delvis i oppløsning, men det gikk heldigvis greit helt inn til Imlan. Stor p-plass her. En del bart i solhellingene, men det så fortsatt greit ut med tanke på ski.

Tok skia i hendene 2-300 meter mot nordvest, før jeg la på skifeller og gikk rett opp sommerstien vestover, og opp på ryggen som går i sørvestlig retning. Jeg hadde sett at denne var bar, i tilfelle snøen var råtten. Men skaren holdt helt fint, så jeg trasket på fellene sørvestover på rundt 1150-1200 meter. Passerte vest for Haglevatnet, som så en tanke suspekt ut nå – skjønt isen var nok trygg. Kom opp på Hallingnatten fra nordsiden, flott varde, utsikt og bok. Tok en halvtimes matpause på toppen, og kom i snakk med en hyggelig kar fra Drammen. Han fortalte om mindre snø lenger vest, der han hadde kommet opp.

Tok så av fellene, og kjørte rett østover, og etter hvert bratt ned på skrå til det store vannet øst for toppen. Dette torde jeg ikke krysse alene nå, og gikk rundt i sør. Nå kom sola for alvor fram, og jeg gled like bra bakover som framover. Snøen ble løs og våt, men bar fortsatt utmerket. Staking er løsningen for en som ikke vil ha klister på skia, og det var flatt og svakt nedover og nordover til Imlan igjen, så det gikk utmerket.

3 timer totalt i behagelig tempo, men nok i siste laget for skitur denne vinteren.


Tilbake til Nes 
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset