Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Nore og Uvdal
Buskerud
To lette skiturer men lang biltur
(Skrevet av Sea 15.04.2009)

Tur foretatt: April 2009.

04.04.2009

STOREGRØNUT
Kjørte til Kongsberg og tok Rv40 opp Numedalen til Veggli. Herfra bomvegen (50 kr) mot Austbygdi. Denne var brøytet til skiheisen, hvor jeg parkerte bilen. Fulgte ei løype først, men så rett mot toppen i finværet. Flott utsikt mot Gaustadtoppen. Var bortom søndre topp også (litt lavere) før jeg prøvde å kjøre telemark nedover mellom steiner og litt råtten snø.

BORGSJØBROTET
Hadde det vært sommer og åpen veg, er det en kort biltur over til Austbygdi, men nå måtte jeg rundt om Bolkesjø, før jeg kjørte opp Tessungdalen mot Småroi. Det ble vel 10-12 mil ekstra.
Parkerte ved oppbrøytet parkering litt etter Småroi Høgfjellstove. Her var det god plass og et skilt som sa "Privat parkering, overtredelse blir anmeldt"! Akkurat som politiet ville ta seg en tur i påska.
Jeg parkerte bilen og gikk rett mot toppen. Fikk nyte utsikten alene. Råtten snø og masse steiner her også, så returen ble ikke helt det store, men noen telemarksvinger i finværet ble det. Tilbake ved bilen traff jeg noen som sa det var åpen veg til Uvdal, så da gikk den lange returen den vegen.


Tilbake til Nore og Uvdal
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset