Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Herøy
Nordland
Helt snøfritt ute i havgapet
(Skrevet av JoSo 27.03.2009)

Tur foretatt: Mars 2009.

23.3.09. Jeg tok ferga ut til Dønna etter en tur til Nordtoven tidligere på dagen, og hadde visse ambisjoner å prøve på en vinterbestigning av Dønnamannen. Fornuften tok imidlertid overhånd etter en vurdering av min litt for dårlige utrustning til den type bestigning og ikke minst en advarsel om rasfare (mye snø fra ca.200 moh).
Jeg skled derfor stille forbi dette vakre fjellet og gledet meg allerede til en sommertur hit. Men her ute finnes jo en helt annen type kommunetopp, og jeg kjørte derfor ut til Ytre Øksningen i den tro at jeg skulle klare å få båtskyss til Vardøya i Herøy uten forhåndsavtale med noen.
Det ble ikke det letteste jeg har vært med på, og etter å ha spurt ca. 10 potensielle båtførere fikk jeg endelig napp hos en ung kar som hadde ei lita jolle med påhengsmotor.
Thomas Lorntzen viste seg å være en svært så hyggelig ungdom, og han tar gjerne på seg båtskyss for andre som er i samme ærend (tlf. 90266867).
Turen ut gikk kjapt og greit, og turen til topps like så. Det var utrolig artig å få se en hel flokk med havørn lette fra toppen! Fin utsikt var det også fra dette trigpunktet, spesielt mot Dønnamannen og Sju søstre. Helt snøfritt her på øya.
Vi nådde tilbake til Ytre Øksningen akkurat ved solnedgang. Fin opplevelse.


Tilbake til Herøy
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset