Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Kjølberget
705 m
Våler
Hedmark
Fin skitur på Lille julaften
(Skrevet av mob 23.12.2008)

Tur foretatt: Desember 2008.

Øyvind og jeg var enige om at vi burde ta en treningstur før juleflesket skulle legge seg godt rundt midjen.

Valget falt på Vålers Kjølberget. Flere har vært der på sommerstid ser jeg, men ingen har registrert det som en skitopp. I følge kartet skulle det være en fin skitur, så vi dura forbi Elverum i retning Trysil og svingte av rv 208 mot Lutnes. Etter noen km så vi et skilt til Høljedalen. Den veien var ikke akkurat nymåket. Så selv om en luring med 4-hjulstrekker hadde kjørt inn et stykke, tok vi på skiene allerede fra rv 208. Det angret vi ikke på.

Vi fulgte fine skogsveier helt opp på ryggen av Kjølberget. I starten var det greit å følge i sporene etter 4-hjulstrekkeren, men de siste km måtte vi brøyte løype på skogsveien. Men ikke all verdens med nysnø siden noen hadde måket der, så lett å på ski. Innimellom passerte vi diverse fiskevann og grillsteder. Sikkert mye ørret som blir halt opp fra disse vannene.

Vel oppe på høyden møtte vi på Finnskogledens blå og orange merking som krysset skogsveien. Vi fulgte denne sommerstien til topps. Fint skareføre under litt nysnø og ikke var det bratt heller. Derfor lett å følge denne helt til topps. På toppen så vi kassa med Kjentmannsmerket på et tre og 0 utsikt. Utsikten fikk vi derimot på vei ned igjen. Spesielt Trysilfjellet lyste opp i desemberlyset i nord.

Gikk nesten to timer opp og en drøy time ned igjen på de fine opptråkkede sporene vi hadde laget. En fin skitur på ca 15 kilometer tenker jeg. Fin treningstur før julen tynger. Da er det bare å lange inn på ribbe og akevitt!


Tilbake til Våler


 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset