Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Sør-Aurdal
Oppland
En ørn og en fis
(Skrevet av Sea 26.10.2008)

Tur foretatt: September 2008.

28.09.2008

ØRNEFLAG
Tok av Rv243 mot Hedalen og deretter bomveg (40 kr) mot Vassfaret.
Parkerte ved skilt til Storekrakkoia, hvor vegen er sperret med kjetting ved elva. Tok ut sykkel og tråkket oppover bratta til Storekrakkoia. Herfra etter merket DNT-sti, før dreining rett til høyre opp mot toppen. Fin utsikt, men ingen andre å se i dag. Skræmte opp en masse ryper.
Rask retur med sykkel, men med 3 kjetting-sperringer rett over vegen, ble det noen oppbremsinger ...

JØRANFISEN
Kjørte tilbake til Rv243 og tok bomveg (uten avgift), retning sørover Vidalen. Krysset elva og parkerte ved den bratte skogsvegen (låst med kjetting). Droppet sykkel og gikk oppover til ei lita hytte og over ei elv. Fulgte sti delvis oppover, men deretter i rett linje opp og ned, mot toppen.
Skræmte noen ryper her også før toppen med stor varde. Fulgte noen nyoppsatte(?) varder, uten sti nedover til hytta og ned til bilen. Ingen å se her eller, ellers er vel denne toppen best på ski, pga. de kjedelige tverrdalene som må krysses.

På veg hjem la jeg turen innom norges eneste innlandsferje over Randsfjorden, til den nette sum av kr 42,- inkl. bilen. En fra mannskapet fortalte at ferja ble fraktet hit i 3 deler og sveist sammen på stedet. Er vel et spørsmål om hvor lenge denne lever i fremtiden, men en eksotisk tur var det jo ...


Tilbake til Sør-Aurdal
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset