Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Ullandhaug
139 m
Stavanger
Rogaland
Ullandshaug 138,95 Jåttå 137,75
(Skrevet av Inger Lise 25.10.2008)

Tur foretatt: Oktober 2008. Andre på toppen: Otto

Fredag 24 okt- 08.
Nå skal vi høste frukter av 4 mnd jobb. En kveld i sommer, satt mitt søskenbarn Omar Innerdal hos oss med god rødvin. Vi løste små og store saker. Det ble snakk om Jåttånuten i Stavanger som er bosted for Omar m/fam. I rødvinsrus røpte Omar at han har kontakter dypt inn i Natos Hovedkvarter. Her kom muligheten...
Vi pøste på med mer drikke og utfordret han til å få oss på høyeste punkt.
En knakende god søknad med våre person nr ble sendt til Nato. Det umulige ble mulig.. Søknaden godtatt og oppmøte Fredag 24.10.08. kl 13.00
Ens ærend hoppet vi på fly torsdag kveld til Stavanger. Dårlig værmelding men pytt...
Base camp i Solfagerstien hos Omar og Kristin.
Aklimatisering på ca 95 moh. Omar hadde vært ca 1 mnd på 70 moh før topp-støtet.
Så kom dagen. På med turutstyr osv. Kjørte til hovedinngangen hvor så mange har tatt turen forgjeves.
Vi ble tatt i mot av en hyggelig vaktsjef og hans bevæpnede menn.
Ble ført inn gjennom kantinen hvor vi kunne observere at dagens fiskesuppe kostet kunn kr 7,50. og A-la carte lå på ca 35 kr.... Ikke rart dette er hemmelig..
Videre ut en dør på baksiden. Her starter bestigningen opp en lang mur-trapp som ironisk nok er bygd av Hitlers menn.
Stien slynget seg oppover ...Taushetsbelagt...med unntak av noen fuglekasser.
Under disse omstendigheter fikk vi ikke fotografere selv, men Nato sendte med oss en presse offiser. Foto kommer etter klarering fra høyeste hold. Etter noen min stod vi på høyeste punkt og skuet utover kommunen.
Overraskende bra utsikt. Den eneste salutten vi hørte denne dagen var da chapagne korken gikk i været. Ps. vi kan ikke fortelle mer om hva vi så på toppen...HEMMELIG..
Gikk ned etter ca 10 min. På vei ned greide lederen å føre oss inn på feil sti...Litt opp igjen for så å følge trappen ned . Avsluttet med et lengre interjuv i kantinen. Kommer egen reportasje i Forsvarets Forum. TUSEN TAKK TIL OMAR OG FORSVARETS MENN..

Ps. I følge kartverket og forsvaret er topp-punktet 137,75 moh, på toppen kunne vi registrere en del fyll-masse som var anlagt rundt en bunkers fra krigens dager. Hvor og når høyeste punkt er målt er ikke godt å si. Vi tok også turen til høyeste punkt på Ullandshaug med sitt ruvende tårn. Denne toppen er tilnærmet like høy i følge forsvaret. PÅ sørsiden av tårnet ligger blandt annet en stor stein på ca 2 meter. Kanskje dette er Stavanger sitt høyeste punkt.Kun en eksakt måling kan gi oss svaret på denne gåten..NÅ HAR KOMMUNEN MÅLT DEN TIL 138,95 og erklært den høyest..!!!!!!!!!
Uansett er begge toppene besteget. HURRA.
Flott vær. Tid 30 min t/r på begge toppene.
Tilbake til Stavanger


 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset