Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Vaksdal
Hordaland
På vei til høstferie i Bergen
(Skrevet av JoSo 06.10.2008)

Tur foretatt: Oktober 2008.

4.10.08. Skolens høstferie er kommet, og dette ble en passe avstikker på vei til Bergen. Og spesielt når barna allerede er vel fremme med fly for noen dager siden.
Vi passerte Voss, Bulken og Evanger før turen gikk mot nord i Teigdalen og etterhvert vestover inn i Eksingedalen ved Nesheim.
Etter noen kilometer tok vi av mot høyre til Fjellanger & Haugen gård. Her ønsket vi å overnatte til dagen etter, for det var jo allerede langt på dag nå siden vi startet å kjøre fra Oppdal etter frokost. Men midt i jakttida var alt fullbooket her. Nøkkel til bommen derimot, den var det bare å låne!
Og det var jo ganske beleilig siden nattemørket kommer fort og veien innenfor bommen er 7,1 kilometer lang til P-plass ved Skjerjavasstjørni.
Litt snø var kommet her oppe nå, men det gjorde ikke så mye for den var ikke kommet sammen med særlig mye vind. Dermed lite fonner.
Vandreturen til toppen gikk i en bue til sørenden av Skjerjavasstjørni og videre opp ryggen i nordlig retning. En senhøsttur som i dag må være et ideelt tidspunkt for tur til dette fjellet. Nesten all gammelsnø er borte, og det gjør at turen forbi sørenden av tjørni blir enkel.
Til tross for lavtrykksaktivitet i landsdelen ble været helt greit på denne turen. Noen få snøbyger og litt kald vind på toppen er bare normalt på denne tiden av året. Og sikten fra varden var svært så bra! Her var en notisbok i et glass plassert i varden. Ikke så veldig mange besøkende til denne toppen.
Vi brukte litt over 3 timer t/r bilen. Turens lengde: 9,5 kilometer.
Også med på turen: Ellen S.
Etter anbefaling fra Kåre Magnar Trefall på Haugen gård reiste vi nå videre vestover og leide "Godmorstova" på gården Vetlejord. Det viste seg å være en god anbefaling. Her var det koselig!


Tilbake til Vaksdal
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset