Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Berganvarden
456 m
Larvik
Vestfold
Lettbeint på Huldrestien
(Skrevet av mob 02.10.2008)

Tur foretatt: Oktober 2008.

Etter jobbmøte i Sandefjord måtte jeg bare slenge oppom Larviks topp på vei hjem. Kjørte rv40 retning Kongsberg. Fulgte rutebeskrivelsen til Knut, helt til jeg sto ved bommen. Dvs det var ingen låst bom, men tok ikke sjansen på å kjøre bilen forbi. (Viste seg at det var kort vei å gå langs veien så unødvendig å sjanse anyway).

Når jeg skifta over til turutstyret oppdaget jeg til min forskrekkelse at mine splitter nye fjellstøvler lå igjen hjemme... Ja, ja så var det ikke annet å gjøre enn å bruke mine hverdagslige sko da. Intet alternativ å droppe turen så klart. Heldigvis tilsa beskrivelsen at det skulle være en grei topp.

Beskrivelsen stemte ypperlig denne gang. Ingen urskog, ingen myrer og ingen kronglete buskas som måtte forseres. Derimot en kort tur på skogsvei, til et skilt Vettakollen/Huldrestien pilte til venstre og derfra en god og merket sti all the way to the top. Rett før toppen åpnet det seg skikkelig opp og svabergene førte like til toppen og postkassene. Vid utsikt i alle retningar.

Det var kommunetoppen sin det! Det var bare huldra som manglet.

10 meter fra selve toppen hadde Tønsberg Turlag hengt opp en postkasse i et tre med en kommunetoppbok for Vestfolds topper. Den måtte autograferes. Svarstad IL hadde også en litt mer loslitt kasse med bok på samme tre.

Ned igjen var utfordringen å unngå å skli på ræva og unngå å bli våt med mine glatte sko. Så med forsiktighet og lette ben greidde jeg begge målsetningene så vidt. Brukte vel nærmere 1,5 time på turen.

Det er tydelig at denne toppen kalles Vettakollen lokalt og ikke Berganvarden.


Tilbake til Larvik
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset