Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Gråfjell
1466 m
Flå
Buskerud
vennetur med innlagt topp-opplevelse
(Skrevet av rune 21.09.2008)

Tur foretatt: September 2008.

Etter å ha overnattet på Høgevarde-hytta, besteget toppen i nydelig morgensol, og deretter fått frokost og ryddet oss på forskriftsmessig måte ut av selvbetjeningssystemet, gikk 12 vandrere av gårde i retning Tollefsrudseter i Flå hvor to av venneparene tilbud overnatting og sosialt samvær i nybygde hytter. Poenget var bare å få med gjengen av halv- rustne femti-åringer på en så lang marsj.
Men det gikk fint for været, den fysiske formen og ikke minst humøret var på vår side.
Et av målene var å få med seg toppen av Gråfjell på vei nordover. Ikke veldig viktig for alle, men av avgjørende betydning for noen. Etter å ha rundet Ranten i den rødmerkede løypa til Toveseter fulgte vi den helårstakede skiløypa og tok toppen fra østsiden. På toppen kunne vi se hele fjellandskapet nordover i Flå, Sigdal og Nes, et fjellandskap de fleste av oss fra Buskerud er godt kjent med.
Ned fra toppen gikk vi utenfor stier i vierkratt og over myrer helt ned til Tingsjøen, og deretter til hyttene på Tollefsrudseter hvor to ikke-vandrende venner fristet med øl og så litt senere fårikål. Med på toppen var Halvard, Anne Karin, Anne Brit, Trygve og Toril.


Tilbake til Flå
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset