Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Lavangen
Troms
Fantastisk høstdag på toppen av Spanstind.
(Skrevet av Ketil 13.09.2008)

Tur foretatt: September 2008.

Kjørte fra Harstad og parkerte ved Bukkemyrvatnet 422.

Hadde observert at det på M-711-kartet 1432 III-Gratangen var avmerka sti herfra og opp til toppen. Ikke bare var det tydelig sti - den var faktisk T-merka også, og det helt opp.

Fulgte T-merkinga stort sett hele veien. Unntatt fra dette var ca. 1 km akkurat fra kommunegrensen (denne var forøvrig ikke avmerka i terrenget, men jeg ser det ut fra kartet). Der valgte jeg å gå helt nede i søkket (ca. 100-150 m nord for løypa) og rett mot en varde jeg kunne se ca 1 km lengre oppe. Ut fra andre som gikk samtidig med meg kunne jeg se at denne ruta var adskillig raskere. På nedoverturen kunne jeg også benytte meg av ei snørand nede i søkket.

Møtte på spredte snøflekker med 15-20 cm hard nysnø fra bunnen av eggen mellom Sølvfjellet og Spanstinden. Siste 100 høydemeter under toppen var det fast god nysnø å gå på.

Utsikten her oppe er rett og slett rå. Det stuper ned på 3 sider mot Tennevoll, Spansdalen og Tjuvholla. Må oppleves !

Brukte 1 time og 50 minutter opp. Da gikk jeg rimelig fort (kondisen har kommet seg i løpet av høsten). Brukte 1 time og 5 minutter ned igjen. Da småjogget jeg store deler av veien. Totalt ble det faktisk under 3 timer gangtid. Møtte en oppe i bakkene som hadde brukt akkurat 2 timer opp. Normalt vil en vel bruke rundt 4 timer t/r.

Satt en time på toppen i bar overkropp og nøt varmen fra sola. Det er altså så vindunderlig deilig å nyte det gode høstværet vi har for tida...

Ketil Stavdal


Tilbake til Lavangen
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset