Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Askvoll
Sogn og Fjordane
Omveier opp til Blægja
(Skrevet av eddiboy 13.09.2008)

Tur foretatt: Juli 2008.

Blægja ser veldig imponerende ut nedenfra, der det tårner rett opp fra fjorden flere hundre meter. Jeg kjørte fra Førde mot Askvoll og parkerte ved turistinfo skiltet for Askvoll kommune.

Derifra bar det oppover en traktorvei et par hundre meter før stien begynte. Det er ganske bra stigning oppover, og stigningen holder seg til man kommer opp til en enslig hytte oppå et slakt platå. Deretter gikk veien min videre opp langs elva og steinrøysene.

Jeg hadde nok ikke gjort hjemmeleksa mi så godt, for jeg gikk feil og var innom en av fortoppene. Derifra måtte jeg gå ned igjen, og så opp på den siden som vender mot Storehesten i Gaular. Toppen preges av en karakteristisk varde, og herifra var det herlig utsikt.

Turen ned igjen gikk radig, for det lurte tordenskyer på veg mot meg. Dette resulterte i enda et feil valg av sti, nemlig at jeg fulgte høgre siden av elva fra Nipevannet nedover. Området der var ikke så gjestfritt som på andre sida, for det bestod av hamrelag og stup. For å komme derifra (og uten å gå opp igjen) ble det noe 4'er klatring. Sånn type friklatring anbefales ikke, men var greit nok her med maks høgde på 5 meter og mosemykt underlag. Uansett så blir det venstresiden neste gang.


Tilbake til Askvoll
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset