Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Sykkylven
Møre og Romsdal
Råner på Råna
(Skrevet av mob 18.08.2008)

Tur foretatt: August 2008. Andre på toppen: erling

Turen til Råna startet faktisk på Patchellhytta. Vi gikk nemlig opp til Slogen kvelden før og overnattet på en overfylt lhytte. Vi gikk raskt de 800 meterne ned til Øye, nøt en velfortjent morgensolo og kaffe på Union Øye hotell og kjørte så noen få km bort til Urke. Kjørte så oppover mot Urkedalen inntil vi så et skilt mot Råna.

Parkerte rett ovenfor skiltet. Vi ble rent star-struck av denne fine dalen og de fantastisk flotte taggete Urkedalstindene. Vi fulgte T-stien videre innover Urkedalen og mot Nordkopen. Vi bestemte oss for å følge stien ved elva opp mot Nordkopskaret. T-stien var godt merket over svaene og opp på eggen.

Vel oppe på eggen kom alle Ørsta-fjellene til syne sammen med fjorden. Vi tok lunsj der oppe og nøt den formidable utsikten før vi mannet oss opp og tok fatt på eggen. Hadde lest at den skulle ha et luftig parti eller to, men vi fant eggen uproblematisk. Hammeren et stykke bortpå eggen gikk veldig greit å omgå på venstre side. Snøpartiet på slutten av eggen trengte vi heller ikke å gå ut på.

Etter eggen var det bare en rusletur bort på Råna. Vel oppe på toppen ble utsikten formidabel også mot Ålesund og Sykkylven. På andre siden hadde vi panorama mot alle sunnmørsalpene inkludert kremutsikt til gårsdagens imponerende Slogen. Vi kløv også ned og bort til den andre varden. Luftig og fint bortover her.

Ned igjen tok vi korteste vei ned snørennene. Var litt mer knotete å finne rett vei ned her, så den andre ruta var klart best opp ihvertfall. Men gikk da kjapt rake veien ned.

Inkludert et par lengre pauser i sola brukte vi ca 6,5 time opp og ned. Vi sto på litt på slutten for å rekke ferga til Sæbø.


Tilbake til Sykkylven


 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset