Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Hurum
Buskerud
Vann, vann og atter vann...
(Skrevet av RF 14.08.2008)

Tur foretatt: August 2008.

Kjørte fra Drøbak, og gjennom Oslofjordtunnellen. Noen minutter senere tok jeg inn på veien mot Svelvik. Etter ca. 5 minutter parkerte jeg på venstre side av veien. Stod 3 biler her, men ikke noe skilt til denne toppen. Var en bom 50 meter lenger ned, og et skilt med Sætre Bruk.

Gikk noen hundre meter på fin vei, før jeg kom til en stor bekk. Kom meg over ved å gå langs kanten. Noen meter senere kom jeg til en enda striere bekk. Her var det såpass sterk strøm og mye vann at jeg måtte gå noen meter opp i skogen. Her hoppet jeg over.

Kom til et stidele. Inn til venstre gikk stien til Stikkvannshytta, og oppover til Stikkvannskollen. Gikk oppover her. Hele den brede stien var en eneste stor bekk. Kom så opp til en kort flatt parti, hvor det var en stor dam, som jeg gikk rundt. Fortsatte videre oppover stien, som fortsatt var full av vann. Hadde heldigvis gummistøvler som vanlig, men på et par myrpartier var det såpass mye vann at det nesten gikk over.

Passerte et lite tjern som lå på høyre siden, og begynte så på den siste bakken opp mot toppen. Da var det heldigvis slutt på bekken i stien...

På toppen var det 3 menn fra teknisk etat som jobbet. De hadde kjørt hit med 4-hjuling. Den ene mannen satt helt i toppen av masta.

Det lave skydekket lettet omsider, og det ble kjempefin utsikt mot fjorden.
Plasket så videre nedover igjen. Brukte ca. 30 min. opp, og omtrent det samme ned.

Gå ikke til denne toppen med joggesko etter at det har regnet!


Tilbake til Hurum
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset