Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
Snota
1669 m
Surnadal
Møre og Romsdal
Trekanten i Trollheimen
(Skrevet av mob 08.08.2008)

Tur foretatt: August 2008.

Kryssing av Hardangervidda sto på ukens hytte-til-hytte plan, men værprognosene pekte på bedre vær nordover. Så da la Kari og jeg ruta om den berømte trekanten i Trollheimen i stedet. Jeg hadde vært samme rute i en iskald og snørik påske, men nå skulle toppene i trekanten også bestiges. 3 kommunetopper (Svarthetta, Trollhetta og Snota) kan bestiges på veien.

Etter Gjevilvasshytta - Jøldalshytta (inkl. Svarthetta) - Trollheimshytta (over Trollhetta) så våknet vi opp til strålende sol på Trollheimshytta og Snota sto innbydende rett mot oss. Så etter frokost tok vi bare med oss matpakke og drikke og dro avgårde opp DNT-stien mot Snota. Gikk så og si uten stopp rett til topps på 3,5 time. I følge Kari viste skritt-telleren 18800 skritt på disse 1100 høydemetrene opp. Ruta opp var fin den. Stien opp fra dalen var først bratt opp til Bossvasshøgda der det flatet ut før du tok fatt på selve toppen. På vei mot toppen gikk man over enkelte sva-partier og snøpartier når man kom opp mot ryggen til selve toppen.

Vi nøt utsikt og en god lunsj på toppen. Her hadde vi endelig mobildekning så måtte vise for omverden at vi var der oppe. Snota er utvilsomt et flott fjell. Ned samme rute. Nå møtte vi på flere andre som var ute på samme ærend. Vi koste oss i sola på vei ned og brukte nesten like lang tid ned faktisk. I følge DNT er tiden berammet til 5 timer opp og 3 timer ned.

Vi kunne stadig vekk se noen regnbyger på avstand, men den siste km før Trollheimshytta ble vi tatt av en byge gitt. Så det var bare å gå rett i dusjen før vi nøt en par-tre øl i solveggen og ventet på middagen.

Dagen etter fullførte vi 3-kanten med en 6-timers tur tilbake til Gjevilvasshytta. Nok en strålende dag i Trollheimen det, så strålende fornøyde med at vi valgte Trollheimen denne uka i stedet for Hardangervidda.Tilbake til Surnadal


 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset