Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Lenvik
Troms
Noen turer i Troms - Midnattsoltur!
(Skrevet av JoSo 19.07.2008)

Tur foretatt: Juli 2008. Andre på toppen: Inger Lise, Otto

18.7.08. Dette ble dagens andre tur, og til forskjell fra en våt fornøyelse på Breidtind på Senja tidligere i dag ble dette en storslått opplevelse i vindstille, nydelig vær og sol fra skyfri himmel. Skal si været skifter fort her oppe i nord!
Vi kjørte fra Finnsnes på kveldstid etter en bedre middag, og kjørte av hovedveien i Finnfjordbotnen. Herfra på østsiden av Rossfjordvatnet til Tårnelvosen og kjørte Tårnvassveien (bomvei kr.30,-) til Rognlia på østsiden av Tårnvatnet.
Bak våningshuset på Rognlia startet en bra sti som vi fulgte til godt over tregrensa hvor den etterhvert ble borte. Det var en utrolig flott villblomstereng oppe i lia, og det tyder på lite beiting av husdyr i dette området. Mest utpreget var de sammenhengende teppene med skrubbær og de store forekomstene av ballblom.
Toppen ble nådd omtrent en time før midnatt, og vi tok oss god tid for å nyte stillheten og midnattsola her oppe. Flott utsikt i alle retninger! Spesielt artig å se Målselva og Målselvfjorden rett under oss, skyggen av fjellet i samme retning, toppene ute på Senja, morgendagens mål Hjerttinden og ikke minst Lyngsalpene i nord m/Jiehkkevarri.
Ved varden lå en militær canadisk boks med en besøksprotokoll. Toppen har også andre navn: På vårt kart står Vassbruntinden og på boka i boksen står Vassbrunen.
Turen kan ikke beskrives nærmere med ord, men var en utrolig opplevelse og en genial ide!
Vi startet ved Rognlia kl. 20.40 og var ikke nede igjen før nærmere 01.30.....
Inger Lise & Otto var med.Tilbake til Lenvik
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset