Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Larvik
Vestfold
Slett ingen snarvei...
(Skrevet av Ole-Petter 16.07.2008)

Tur foretatt: Juli 2008.

Fulgte rv 40 nordover, og tok av til venstre omtrent ved kommunegrensa Larvik/Lardal. Noen kilometer på grusveier her, hovedsakelig i sørvestlig retning. Nesten framme ved den låste bommen var en fin plass å sette bilen; gps 113 moh 32 V 550598 6571343.
Syklet så litt over 2 km innover i svak stigning. Her startet en tilgrodd gammel traktorvei, først i østlig retning, så mot sørvest. Sporadisk merking med røde bånd gjorde at jeg trodde jeg var på rett sti. Enormt med flått her. Ved en anledning knipset jeg bort hele 7 stykker på buksebeina samtidig.
Stien gikk mot østsørøst, men passerte etter hvert toppunktet på vestlig side. 400 meter forbi toppen mente jeg dette måtte være feil sti, og svingte opp på sørryggen, og fulgte denne ganske greit til topps. Et punkt med bratt klyving/klatring for å komme opp på platået på toppen, fra sørsida.
Fin utsikt, postkasse med bok. Fornøyd noterte jeg meg Vestfolds nest siste topp.

Jeg hadde sett det var bratt, men forsøkte likevel på en snarvei ned igjen, rett vest. Det ble mye svaberg, baksing i einer, sure små retretter oppover igjen, og balansering på grasskledte smale hyller, før jeg avsluttet med en ”halsbrekkende” tremeters nedfiring med sikring i en liten buske, som neppe blir noe fullvoksent tre igjen. Jeg sløste sikkert bort et kvarter i nederste delen av bratthenget snaut 200 m rett vest for toppen!
Vel nede ved veien var det godt å ha sykkel tilbake. Kan ikke helt tro det var riktig sti jeg hadde vært inne på. Berganvarden fra vest er neppe noe kupp…


Tilbake til Larvik
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset