Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Jondal
Hordaland
Flott skihelg på Folgefonnas 3 topper
(Skrevet av Sea 24.06.2008)

Tur foretatt: Juni 2008.

07-08.06.2008
Fortsatt fint sommervær på Vestlandet.

FOLGEFONNA JONDAL
Kjørte fra Kollnes via Norheimsund til ferja mellom Skutevik og Jondal. Masse turister, men fikk heldigvis plass på første ferje. Fra Jondal opp Folgefonnavegen til Folgefonna Sommerskisenter. Juksa litt og tok heisen opp og deretter på GPS til høyeste punkt i Jondal.
Her satt det 3 lettkledde og nøt sola i ei snøgrop. Tok selskap med de og under praten kjente en noe hardt under snøen; 2 ølbokser som lå nedgravd! Da ble det stor jubel og skål og takk til speiderne som hadde overnattet der tidligere i år. Vi antok ihvertfall at de må ha kommet fra de. Etter en stund i sola ble det telemark ned til bilen, på ganske bra skiføre egentlig.

FOLGEFONNA KVINNHERRAD
Kjørte deretter rundt langs den flotte Hardangerfjorden om Utne og gjennom Folgefonnatunnelen til Sunndal. Fulgte skiltet til Fonnabu og parkerte på P-plassen her.
Klokka var nærmere 19:30 før jeg kom meg avgårde på joggesko med ski på sekken opp den utrolig fine Keiservegen forbi Gardshammar, Breidablikk og til Fonnabu. Gikk på beina helt opp til Fonnabu.
Når en står nede i dalen og ser oppover er det nesten ikke til å tro at det går en kjerreveg opp til Gardshammar. Stien videre oppover må også ha vært et slit i gamle dager med begrenset utstyr. På Fonnabu var det masse folk på begge hyttene og en hel boks med lapsgaus gikk lett ned etter dagens og gårsdagens turer for mitt vedkommende. Dagen etter gikk noen ned og noen skulle over breen på andre sida. Bare jeg hadde disse sære behov for å gå på kommunetoppene ...
Med GPS'en gikk jeg først opp på Kvinnherrad's høyeste. Her var det masse skispor, så tydligvis flere som hadde hatt samme ærend tidligere.

FOLGEFONNA ETNE
Deretter fulgte jeg akkurat kommunegrensa mot Etne's høyeste. Litt opp og ned, og ikke det beste skiføret. Omsiden plinget det på GPS'en og "toppen" var nådd. Ingen andre å se i finværet og returnerte i samme spor et stykke, før jeg svingte nordover ned mot Fonnabu. Det var tomt på hyttene og jeg tok en matbit før jeg pakket sekken og kjørte ned på ski til snøen sluttet litt nedenfor Breidablikk. Deretter rask gange nedover mot bilen.
Skylaget ble litt tettere på veg ned og like før jeg kom til bilen var det svart. Og med ett fosset regnet ned og jeg var gjennomvåt på et blunk. Nesten behagelig med en dusj nå ...
Skiftet til tørre klær i bilen og returnerte til Kollsnes via ferja til Gjermundshavn, etter en utrolig flott turhelg på "fonna" som jeg ellers flyr over nesten hver helg og som har ligget og lokket i lang tid!

Totalt ble det ca 40 km og 2000 hm på disse to dagene.


Tilbake til Jondal
 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset