Ny bruker
Logg inn
 
Kommunetopper (430)
Fylkestopper (19)
2000m (129/228)
Øytopper (400)
Siste rapporter
Siste bilder
Topplister
 
UZJglwlz
1 m
Os
Hordaland
Knallfin topptur i solsteika
(Skrevet av mob 03.06.2008)

Tur foretatt: Juni 2008. Andre på toppen: tero

I stedet for å nyte denne varme og vakre sommerkvelden med SPA og flotte kvinner på Solstrand hotell dro jeg og mine dårlige kommunetoppfrender på topptur i stedet. Heldigvis var toppen så fin at prioriteringen nesten kan forsvares...

Jeg tok bussen fra Os mot Bergen og hoppet av ved skiltet til Hauglandsdalen. Der sto Jon og Terje og ventet på meg og kjørte 10 km inn til veiens ende. Derfra var det å gå innover en fin skogsvei (ta med sykkel) til veiens høyeste punkt. Herfra går det en fin sti opp hele ryggen til topps. Formidabel utsikt over fjorder og fjell hele veien opp. Det var heldigvis litt snø der oppe slik at vi fikk fylt opp vannflaskene underveis i varmen.

Vel oppe var det strålende utsikt i alle retninger. Folgefonna lyste bl.a fint opp fra toppen. Samme vei ned. Vi brukte ca 4,5 timer opp og ned herfra.

PS! Var noen italienske damer som trodde de var alene i fjellheimen. De kjørte et kort bilde-mooning-show på skogsveien rett foran oss og ble en smule flaue når 3 staute karer dukket opp bak dem midt i seansen. Vi burde selvfølgelig brukt tiden på dem i stedet for toppen, men nok en gang - kommunetoppsamlere har sine egne prioriteringer.


Tilbake til Os


 
© World Wide Vikings  -  E-post: firmapost@wwv.no - Webdesign av Frode Høgset